2018 Spencer Stuart Board Index Review

Kaart wordt geladen...

Timing
18/06/2019
18 h 00 min - 22 h 00 min

Place
KPMG - Luchthaven
Nationaal 1K - 1930 Zaventem


Waarom Raden van Bestuur bewust moeten zijn van hun cultuur en hoe ze die kunnen veranderen?

Hoe de komst van Onafhankelijke bestuurders de cultuur mee kan helpen bepalen en de werking van de Raad van Bestuur kan verbeteren?

 

Olivier Knapp is consultant en Country Head bij Spencer Stuart Belgiumeen consultancy firma in “Global Leadership”.

Spencer Stuart werd opgericht in 1956 en is nog steeds een private onderneming. Spencer Stuart hielp de industrie van Executive search en Leadership advise mee opbouwen.

Met meer dan 400 consultants verdeeld over 57 bureaus in 30 landen, realiseert Spencer Stuart meer dan 4.000 opdrachten per jaar. Deze betreffen Executive Search, consultancy in governance, succession planning, assessments van het management, evaluaties van de Raad van Bestuur en culturele profilering.

De cultuur van een Raad van Bestuur wordt gedefinieerd door ongeschreven regels die de interacties tussen bestuurders en de beslissingen beïnvloeden. Ze omvatten de ingesteldheid, de verborgen veronderstellingen, de normen van de groep, geloof, waarden en artefacten (zoals bijvoorbeeld de dagorde van de Raad) die de stijl van de discussies tussen bestuurders, de kwaliteit van het engagement en het vertrouwen tussen de bestuurders en de manier van beslissingen nemen, vorm geven.

De cultuur van de Raad van Bestuur wordt ook bepaald door de stijl van de Voorzitter en/of de CEO. Tenzij er een drastische verandering in de samenstelling van de Raad is (bijvoorbeeld naar aanleiding van een fusie of de toevoeging van een bestuurder met activistische achtergrond), evolueert de cultuur van de raad heel traag omdat de Raad maar periodiek samenkomt en interageert. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de business.

Hiermee gepaard gaande, is de interesse van de investeerder voor de samenstelling van de Raad van Bestuur, nog nooit zo hoog geweest. De investeerder vewacht vandaag dat de Raad betekenisvolle processen hanteert – bovenop de formele policies zoals maximale leeftijdsgrens – om de raad te vernieuwen en diens efficiëntie en werking te optimaliseren. Ze eisen details over hoe de Raad de samenstelling van de Raad evalueert en doet evolueren in funcite van de opkomende behoeften. Als antwoord hierop zullen meer en meer Raden van Bestuur de ratio van de samenstelling van de Raad meedelen, gebaseerd op de strategische prioriteiten van de business.Olivier Knapp zal sommige van deze vastgestelde trends en challenges meedelen, en een debat faciliteren waarin U zal uitgenodigd worden om uw visie en ervaringen te delen.

Deze sessie is georganiseerd door Patrick De SchutterHead of KPMG Family Owned Businesses (Belgium) 

Praktische informaties :

Localisatie :     KPMG – Opgelet, nieuw adress !
Nationale luchthaven van Brussel
Nationaal 1K
1930 Zaventem

Voor uw gemak klik op deze link om de toegang tot 18u30 te bekijken  

In geval van vertraging : toegang na 18u30.

Datum :             dinsdag 18 juni 2019

Uurrooster :     18u00 – 22u00

Programma :
18u00  Welkom en netwerking
18u25  Introductie en Presentatie van BCTE door Martine De Rouck
18u30  Presentatie en getuigenissen door Olivier Knapp
19u30  Discussie per tafel om ervaringen te delen en het onderwerp te verdiepen
19u45  Conclusies van de ronde tafels
20u00  Algemeen conclusie door Patrick De Schutter
20u15  Buffet en netwerking

  Deze Ronde Tafel zal in het Nederlands gehouden worden.
Prijs : € 65 excl. btw (€ 78,65 btw inclusief)
Te storten op rekening IBAN : BE90 7320 2555 7632 van BCTE vzw
Gratis voor de leden die hun bijdrage betaald hebben
en voor een eerste deelname

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*