De BCTE Team

 

patrickvanhoutryve-small Patrick van Houtryve – Voorzitter

Patrick heeft het belangrijkste deel van zijn loopbaan besteed aan de leiding van een industriële groep actief in Europa en in de Verenigde Staten. Hij boeit zich reeds meer dan 30 jaar lang voor familiale KMO’s die hij begeleidt met zijn raad. Hij begeleidt met een  bijzondere aandacht  jonge ondernemers en vennootschappen in crises.

patrick.vanhoutryve@bcte.be

Roland De Wolf is een ontwikkelaar en heeft via middelgrote en grote industriële bedrijven internationale ervaring opgedaan. Omdat hij zelf zijn eerste stappen in een familiebedrijf heeft gezet, heeft hij een sterk KMO-gevoel.
Vandaag is hij lid van drie raden van bestuur van productiebedrijven om hen te ondersteunen in hun behoefte aan structuur en groei. Hij  geeft eveneens zijn energie in  twee raden van bestuur van VZW’s met sociaal doel. Hij is coach voor BEAngels in de wereld van Start-Up’s en gecertificeerde bestuurder bij het Guberna Instituut. Hij blijft zeer betrokken bij de KMO dankzij zijn opleiding tot “adviseur Familie Bedrijven” bij IFB en zijn partnerschap met Family Business Transmission, een bedrijf dat actief is op het gebied van de overdracht van familiebedrijvenroland.dewolf@bcte.be

Bernard Persoons Penningmeester

Bernard Persoons is een ondernemer die sinds 1984 gespecialiseerd is in de IT-sector. De ontwikkeling van zijn activiteiten bracht hem ertoe om de BDE-Group te leiden als CEO.
Hij is ook aanwezig en actief in de culturele sector en bedrijfsopleidingen.
Ten slotte brengt Bernard het gezins-, beroeps- en sociaal leven in evenwicht door zijn werk in drie vzw’s: Les Pastoureaux, Petits Chanteurs de Waterloo; Chispas Amazonicas voor de ontwikkeling door het onderwijs van kinderen in verschillende humanitaire projecten en ook met de vzw Arc-En-Ciel.

bernard.persoons@bcte.be

Catherine de DorlodotSecretaris Generaal
Leider met visie, gepassioneerd door het creëren van waarde voor de mensen, de projecten of het bedrijf waarvoor ze verantwoordelijk is, is Catherine binnen Proximus geëvolueerd in verschillende functies, juridisch, audit, cyber-security crisismanagement tot het beheer van een commerciële divisie. Ze biedt nu haar expertise in risicomanagement aan om risico’s omdraaien in zakelijke opportuniteiten.
Overtuigd door diversiteit en goed bestuur als instrumenten om waarde te creëren, wil Catherine zonder taboe bijdragen aan deze ontwikkelingen binnen de raad van bestuur van KMO’s in digitale transformatie.catherine.dedorlodot@bcte.be

Pascale Schütz Bestuurder

Pascale Schütz, fr-nl-engl., Master in Commerciële en Financiële Wetenschappen, begin haar carrière in 1991, in een textiel KMO, gevolgd door 5 jaren bij L’Oréal in verkoop, marketing en teammanagement. Sinds 1996 bij Mercuri Urval, internationale leider in werving en ondersteuning van managers en gespecialiseerde profielen en vandaag Group Director met lokale en globale actieradius vanuit België. Pascale werkt samen met KMOs en helpt hun bestuur te verbeteren, inclusief door evaluaties van Raden van Bestuur. Haar ervaring met grote groepen stelt haar in staat hun best practices op een aangepaste manier aan KMOs om te zetten. Haar motivatie is : BCTE dichter bij het lokale economische weefsel te brengen en bijdragen aan de ontwikkeling en toename van de leden.

pascale.schutz@bcte.be

Sibylle du BusBestuurder

Steeds op zoek naar ontdekkingen,  nieuwe richtingen om de beslissers te ondersteunen – zijnde het familiale aandeelhouders, management van een onderneming, leden van de nieuwe generatie, bestuurders van KMO’s of openbare instanties – Sibylle begeleid ze, geeft ze de middelen en daagt ze uit.

Haar ervaring als econoom, haar opleiding en ervaring als coach en organisatie systemicus en haar sterke ervaring in de bedrijven laten haar toe te kunnen luisteren en een duidelijk taal te gebruiken wat  buitengewoon en waardevol is op het gebied van het beleid van de aandeelhouders en het bestuur van een onderneming.

sibylle.dubus@bcte.be

Peter SarasynBestuurder

CEO, (onafhankelijk) bestuurder en (digitale) business transformatie leider met internationale ervaring in groei -en turnaround strategische planning en  implementatie, en met een passie voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met teams van experts en gedreven talenten.

Vandaag staat Peter aan het hoofd van een Belgisch familiale holding actief in zorgmeubilair, interieur zorgconcepten, en medical devices voor ziekenhuizen en zorginstellingen. In het verleden heeft hij “hospital governance” bestudeerd en voor de Raad van Bestuur van een ziekenhuis aanbevelingen geformuleerd voor een optimalisatie van hun werking.

Daarenboven fungeert hij  reeds verschillende jaren in verschillende bestuursorganen en daarbij heeft Peter de spelregels geleerd om effectieve impact te hebben op de besluitvorming van een organisatie. Daarnaast heeft hij een pragmatische kijk op doorbraken realiseren tijdens een crisis en/of voor bedrijven met buitengewone uitdagingen. “Willen winnen” is zijn uitgangspunt als hij zich engageert om (familiale) aandeelhouders bij te staan en bedrijven te leiden.

Peter gelooft in netwerken van teams en in de kracht van diversiteit. Met name zet hij zich via BCTE START in om jonge(re) mensen te begeleiden om als bestuurder (eerste) ervaringen op te doen.

peter.sarasyn@bcte.be

Sandrine Bostyn Bestuurder

Op basis van haar 25 jaar ervaring in verschillende industriële sectoren (chemie, textiel, enz.) en 10 jaar in haar rol van CFO voor een grote logistieke groep, heeft Sandrine Bostyn een diep inzicht verworven in organisaties, zowel op operationeel als strategisch niveau.  Ze begeleidde haar teams bij het opzetten van efficiënte en betrouwbare organisatiestructuren, om de hele organisatie in staat te stellen zich te concentreren op het bereiken van strategische doelstellingen.

Als lid van de Raad van Bestuur en van het Directiecomité vindt ze het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de debatten voor de collegiale besluitvorming.

Als gecertificeerd coach ondersteunt Sandrine leidinggevenden en managers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, zodat ze kunnen voldoen aan de huidige behoeften van hun organisatie en hun medewerkers, in een wereld die steeds volatieler, onzekerder, complexer en ambigu wordt.

Daan De Wever Bestuurder

Daan De Wever, Master in Financieel Management, startte zijn carrière in 2001. Vanaf het prille begin liet hij zijn ondernemersgeest de vrije loop gaan. Zo richtte hij in zijn beginjaren samen met broer Samuel Belgian Network Solutions (Benesol) op. Leidde hij in 2004 (samen met de CEO) de succesvolle opstart van Infranea. En stampte hij Destiny uit de grond in 2008.

Vandaag is Daan CEO van Destiny. In deze scale-up ontdekte hij een echte kans om zijn ervaring in de informatie- en dienstenindustrie toe te passen, evenals vaardigheden in M&A, management en het coachen van een jong, dynamisch team. Hij bracht Destiny groot op een duurzame manier. Van de eerste overnames in België, Nederland en Frankrijk, tot recente overnames in Zweden en Denemarken. Vandaag is Destiny – onder leiding van Daan – dé Europese leider in veilige Cloud Communicatie voor de KMO markt.

Een meerwaarde bieden, dat is het uitgangspunt van Daan. Dat doet hij in de KMO’s die hij zelf opricht, maar ook in de markt die hij helpt bij zijn digitale transformatie.