De BCTE Team

 

patrickvanhoutryve-small Patrick van Houtryve – Voorzitter

Patrick heeft het belangrijkste deel van zijn loopbaan besteed aan de leiding van een industriële groep actief in Europa en in de Verenigde Staten. Hij boeit zich reeds meer dan 30 jaar lang voor familiale KMO’s die hij begeleidt met zijn raad. Hij begeleidt met een  bijzondere aandacht  jonge ondernemers en vennootschappen in crises.

patrick.vanhoutryve@bcte.be

Roland De Wolf Ondervoorzitter

Roland De Wolf is een ontwikkelaar en heeft via middelgrote en grote industriële bedrijven internationale ervaring opgedaan. Omdat hij zelf zijn eerste stappen in een familiebedrijf heeft gezet, heeft hij een sterk KMO-gevoel.
Vandaag is hij lid van drie raden van bestuur van productiebedrijven om hen te ondersteunen in hun behoefte aan structuur en groei. Hij  geeft eveneens zijn energie in  twee raden van bestuur van VZW’s met sociaal doel. Hij is coach voor BEAngels in de wereld van Start-Up’s en gecertificeerde bestuurder bij het Guberna Instituut. Hij blijft zeer betrokken bij de KMO dankzij zijn opleiding tot “adviseur Familie Bedrijven” bij IFB en zijn partnerschap met Family Business Transmission, een bedrijf dat actief is op het gebied van de overdracht van familiebedrijven

roland.dewolf@bcte.be

Bernard Persoons Penningmeester

Bernard Persoons is een ondernemer die sinds 1984 gespecialiseerd is in de IT-sector. De ontwikkeling van zijn activiteiten bracht hem ertoe om de BDE-Group te leiden als CEO.
Hij is ook aanwezig en actief in de culturele sector en bedrijfsopleidingen.
Ten slotte brengt Bernard het gezins-, beroeps- en sociaal leven in evenwicht door zijn werk in drie vzw’s: Les Pastoureaux, Petits Chanteurs de Waterloo; Chispas Amazonicas voor de ontwikkeling door het onderwijs van kinderen in verschillende humanitaire projecten en ook met de vzw Arc-En-Ciel.

bernard.persoons@bcte.be

Catherine de DorlodotSecretaris Generaal
Leider met visie, gepassioneerd door het creëren van waarde voor de mensen, de projecten of het bedrijf waarvoor ze verantwoordelijk is, is Catherine binnen Proximus geëvolueerd in verschillende functies, juridisch, audit, cyber-security crisismanagement tot het beheer van een commerciële divisie. Ze biedt nu haar expertise in risicomanagement aan om risico’s omdraaien in zakelijke opportuniteiten.
Overtuigd door diversiteit en goed bestuur als instrumenten om waarde te creëren, wil Catherine zonder taboe bijdragen aan deze ontwikkelingen binnen de raad van bestuur van KMO’s in digitale transformatie.catherine.dedorlodot@bcte.be

Pascale Schütz Bestuurder

Pascale Schütz, fr-nl-engl., Master in Commerciële en Financiële Wetenschappen, begin haar carrière in 1991, in een textiel KMO, gevolgd door 5 jaren bij L’Oréal in verkoop, marketing en teammanagement. Sinds 1996 bij Mercuri Urval, internationale leider in werving en ondersteuning van managers en gespecialiseerde profielen en vandaag Group Director met lokale en globale actieradius vanuit België. Pascale werkt samen met KMOs en helpt hun bestuur te verbeteren, inclusief door evaluaties van Raden van Bestuur. Haar ervaring met grote groepen stelt haar in staat hun best practices op een aangepaste manier aan KMOs om te zetten. Haar motivatie is : BCTE dichter bij het lokale economische weefsel te brengen en bijdragen aan de ontwikkeling en toename van de leden.

pascale.schutz@bcte.be

Alec MarechalBestuurder

Mijn ervaring als executive in grote groepen, als strategie en organisatie consultant voor middelgrote bedrijven voor meer dan twintig jaar, als interim manager, general manager, en beheerder onafhankelijk bedrijfsbeheerder van bedrijven en chairman heeft mij vandaag ertoe gebracht om zich te bezighouden met bedrijven in moeilijkheden als wettelijke vertegenwoordiger en voorlopige bewindvoerder voor de rechter. Ik ben ook een civiele en commerciële gecertificeerde bemiddelaar.

alec.marechal@bcte.be

Sibylle du Bus – Administratrice

Sans cesse à la recherche de découvertes, de nouvelles pistes pour soutenir les décideurs, qu’ils soient actionnaires familiaux, cadres d’entreprises, membres de la nouvelle génération, administrateurs de PME ou d’organismes publics, Sibylle les accompagne, les outille, les challenge.

​Son bagage d’économiste, sa formation de coach et de systémicienne des organisations et sa solide expérience au sein des entreprises lui permettent une écoute et un franc parler, rares et précieux dans le secteur de la gouvernance actionnariale et la gouvernance d’entreprise.

sibylle.dubus@bcte.be