De BCTE Team

 

r>

patrickvanhoutryve-small Patrick van Houtryve – Voorzitter

Patrick heeft het belangrijkste deel van zijn loopbaan besteed aan de leiding van een industriële groep actief in Europa en in de Verenigde Staten. Hij boeit zich reeds meer dan 30 jaar lang voor familiale KMO’s die hij begeleidt met zijn raad. Hij begeleidt met een  bijzondere aandacht  jonge ondernemers en vennootschappen in crises.

patrick.vanhoutryve@bcte.be

peterschellinck_b Peter Schellinck – Ondervoorzitter

Peter is een strategische en creatieve executive. Ondernemer in hart en nieren, hij heeft diverse bedrijven in verschillende landen opgericht en geleid. Hij is bijzonder gevoelig voor multiculturalisme in het management. Motiveren en ondersteunen van managers en medewerkers om een goed bestuur toe te passen is een passie die hij zoveel mogelijk wil delen.

peter.schellinck@bcte.be

Roland De Wolf Ondervoorzitter

Roland De Wolf is een ontwikkelaar en heeft via middelgrote en grote industriële bedrijven internationale ervaring opgedaan. Omdat hij zelf zijn eerste stappen in een familiebedrijf heeft gezet, heeft hij een sterk KMO-gevoel.
Vandaag is hij lid van drie raden van bestuur van productiebedrijven om hen te ondersteunen in hun behoefte aan structuur en groei. Hij  geeft eveneens zijn energie in  twee raden van bestuur van VZW’s met sociaal doel. Hij is coach voor BEAngels in de wereld van Start-Up’s en gecertificeerde bestuurder bij het Guberna Instituut. Hij blijft zeer betrokken bij de KMO dankzij zijn opleiding tot “adviseur Familie Bedrijven” bij IFB en zijn partnerschap met Family Business Transmission, een bedrijf dat actief is op het gebied van de overdracht van familiebedrijven

roland.dewolf@bcte.be

Jean-Marie Leclercq – Secretaris-Generaal

Na lange jaren gespendeert aan den « unif » heeft Jean-Marie op een morgen beslist zijn toenmalige werkgever te verlaten en op avontuur te gaan via het oprichten van zijn eigen firma. Zijn genen als zaakeman deden dat hij een service maatschappij  oprichtte die opgroeide tot een 70 tal man.
Zijn passie : durven en geven, zijn leidmotief : luisteren en vergezellen.
Daar waar JM (zoals ik mij benoem wanneer ik aan mijzelf spreekt…) het beste van zichzelf geeft is in de begelijding van familiale vennootschappen, daar waar het menselijk prioritair blijft en het center van de bezorgheid en het voornaamste objectief.
De raad van bestuur helpen in deze KMO, blijft een ongelooflijke laboratorium en “de”  oplossing vinden aan soms onmogelijke opdrachten, is dikwijls de forum waar alle wilskrachten van een vennootschap zich terugvinden.

jean-marie.leclercq@skynet.be

Bernard Persoons Penningmeester

Bernard Persoons is een ondernemer die sinds 1984 gespecialiseerd is in de IT-sector. De ontwikkeling van zijn activiteiten bracht hem ertoe om de BDE-Group te leiden als CEO.
Hij is ook aanwezig en actief in de culturele sector en bedrijfsopleidingen.
Ten slotte brengt Bernard het gezins-, beroeps- en sociaal leven in evenwicht door zijn werk in drie vzw’s: Les Pastoureaux, Petits Chanteurs de Waterloo; Chispas Amazonicas voor de ontwikkeling door het onderwijs van kinderen in verschillende humanitaire projecten en ook met de vzw Arc-En-Ciel.

bernard.persoons@bcte.be

Dominique Scheuren Bestuurder

Dominique Scheuren begon zijn carrière in 1982 als biochemisch ingenieur bij Glaxo-SmitKline. Vervolgens werkte hij in de IT en bedrijfsarchitectuur bij GSK en Levi Strauss & Co, eerst in Europa en daarna wereldwijd.
Sinds 2005 heeft Dominique verschillende bedrijven opgericht in diverse domeinen en is hij voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO. De structurering, de groei, de architectuur en de strategie van de bedrijven die hij leidt en van de bedrijven waarin hij opdrachten uitvoert, vormen de basis van zijn motivatie. Zijn visie op goed bestuur wordt ondersteund door de permanente behoefte om ruimte te creëren voor creativiteit voor de medewerkers en co-creativiteit door middel van de projecten.

dominique.scheuren@bcte.be

Catherine de DorlodotBestuurder  

Leider met visie, gepassioneerd door het creëren van waarde voor de mensen, de projecten of het bedrijf waarvoor ze verantwoordelijk is, is Catherine binnen Proximus geëvolueerd in verschillende functies, juridisch, audit, cyber-security crisismanagement tot het beheer van een commerciële divisie. Ze biedt nu haar expertise in risicomanagement aan om risico’s omdraaien in zakelijke opportuniteiten.
Overtuigd door diversiteit en goed bestuur als instrumenten om waarde te creëren, wil Catherine zonder taboe bijdragen aan deze ontwikkelingen binnen de raad van bestuur van KMO’s in digitale transformatie.

catherine.dedorlodot@bcte.be

Pascale Schütz Bestuurder

Pascale Schütz, fr-nl-engl., Master in Commerciële en Financiële Wetenschappen, begin haar carrière in 1991, in een textiel KMO, gevolgd door 5 jaren bij L’Oréal in verkoop, marketing en teammanagement. Sinds 1996 bij Mercuri Urval, internationale leider in werving en ondersteuning van managers en gespecialiseerde profielen en vandaag Group Director met lokale en globale actieradius vanuit België. Pascale werkt samen met KMOs en helpt hun bestuur te verbeteren, inclusief door evaluaties van Raden van Bestuur. Haar ervaring met grote groepen stelt haar in staat hun best practices op een aangepaste manier aan KMOs om te zetten. Haar motivatie is : BCTE dichter bij het lokale economische weefsel te brengen en bijdragen aan de ontwikkeling en toename van de leden.

pascale.schutz@bcte.be

Alec MarechalBestuurder

Mijn ervaring als executive in grote groepen, als strategie en organisatie consultant voor middelgrote bedrijven voor meer dan twintig jaar, als interim manager, general manager, en beheerder onafhankelijk bedrijfsbeheerder van bedrijven en chairman heeft mij vandaag ertoe gebracht om zich te bezighouden met bedrijven in moeilijkheden als wettelijke vertegenwoordiger en voorlopige bewindvoerder voor de rechter. Ik ben ook een civiele en commerciële gecertificeerde bemiddelaar.

alec.marechal@bcte.be

Saskia MermansBestuurder

Saskia Mermans heeft een brede ervaring in verschillende snel veranderende en veeleisende omgevingen. Ze is een positieve, resultaatgerichte leider & sparringpartner met een juridische focus. Op basis van haar mensgerichtheid en organisatorische vaardigheden, zeer bewust van goed beheer in combinatie met sterke communicatievaardigheden ligt haar focus op de coördinatie van compliance inspanningen in organisaties, het geven van begeleiding, advies en feedback om een duurzame groei mogelijk te maken en het aanwezige menselijk kapitaal in ons bedrijfslandschap voluit te benutten.

saskia.mermans@bcte.be