Nationaal Forum – Forum National – La circularité – Circulariteit

Kaart wordt geladen...

Timing
20/09/2021
18 h 00 min - 22 h 00 min

Place
Le « Bouche-à-Oreille »
Rue Félix Hap 11 - 1040 Bruxelles


“Circulariteit,
welke gevolgen voor de onderneming en haar bestuur ?

De schaarste van hulpbronnen en de milieueffecten van afval vormen vandaag de dag een steeds groter risico. Met de potentiële economische voordelen van materiaalbesparingen, geïntegreerde processen en het scheppen van werkgelegenheid beginnen regeringsleiders en ondernemers, uit alle sectoren, de uitdaging van de CIRCULARITEIT aan te gaan. De toepassing van deze beginselen vermindert ook de milieu-impact van een organisatie, wat morgen een vereiste wordt.

Wat zijn de implicaties van het zakelijk gedrag in een bedrijfs- en bestuurscontext?

Een econoom en een professor-deskundige zullen ons een geëngageerd overzicht geven van de maatschappelijke verandering waarin circulariteit past, aangevuld met vier getuigenissen van ondernemers in de realiteit van het bedrijfsleven, van de grote internationale onderneming tot de grote KMO via een NGO.

De Raad van Bestuur van BCTE heet u van harte welkom op onze zeer interactieve avond op maandag 20 september om 18.00 uur in de BOUCHE A OREILLE, gevolgd door een gezellige cocktailparty.

Pascale Schütz en Roland De Wolf, zullen dit FORUM en de daarbij horende getuigenissen begeleiden:

UNIVERSITEITEN & ECORES & GROUP ONE – Dhr. Emmanuel Mossay
Als onderzoeksleider en gastprofessor aan de UCLouvain zal Emmanuel Mossay ons wegwijs maken in de generatieve economie, de regionale plannen, de modellen van de collaboratieve economie, het trans-lokalisme en het mutualisme, maar ook in de risico’s die inherent zijn aan deze nieuwe benaderingen. Zullen zij de basis vormen van een nieuwe ondernemingsvisie waarvan CIRCULARITEIT een onderdeel is?

ETION – Dhr. Geert Janssens
Doen we genoeg om onszelf te redden van de negatieve gevolgen van een welvaart systeem?
Hoe kunnen de verantwoordelijkheid consument- bedrijf worden geïntegreerd?
Hoe kunnen we de lokale economie beter koppelen aan een meer sociale economie?
Dit zijn vragen die Geert Janssens, hoofdeconoom bij ETION, zal proberen te ontrafelen in het kader van CIRCULARITEIT.

OXFAM-Magasin du Monde – Mvr. Sophie Tack
De meest cruciale uitdaging is onze samenlevingen te doen convergerenbinnen sociale en planetaire grenzen.
De “donut”-economie is een antwoord op de ecologische en sociale noodsituatie.
Eerlijke handel is het meest geavanceerde model om ervoor te zorgen dat bedrijven zorgdragen voor mensen. Gecombineerd met nieuwe benaderingen van de circulaire economie levert dat een aantal van de meest inspirerende bedrijven op.
Sophie Tack, directeur I.M.P.A.C.T. en VP van WFTO, zal ons kennis laten maken met deze zeer specifieke NGO-benadering waarin CIRCULARITEIT haar plaats heeft.

CARREFOUR BELGIUM-Dhr. Pascal Léglise
De Carrefour Group mobiliseert al zijn stakeholders met als gemeenschappelijk doel de voedseltransitie voor iedereen mogelijk te maken.
Het partnerschap met de producenten en leveranciers krijgt gestalte in de vorm van kwaliteitskanalen die voldoen aan de criteria van nabijheid, duurzame landbouw en milieubescherming.
Pascale Léglise, MVO-directeur bij Carrefour Benelux, zal de klant, de wetgever, de aandeelhouder en de verwachtingen van het maatschappelijk middenveld in perspectief plaatsen om meer CIRCULARITEIT te bereiken.
Door zijn verantwoordelijkheden in FOST+ en COMEOS zal Pascal Léglise ook een globale kijk hebben op het ecosysteem rond retail.

DE SAEDELEIR TEXTILE GROEP – Dhr. Patrick De Saedeleir
DSTG ontwikkelt en produceert een breed scala aan innovatieve textieloplossingen voor een verscheidenheid aan internationale klanten.
Vezels en non-woven producten worden gebruikt in uiteenlopende sectoren, zoals tentoonstellingen en evenementen, de automobielsector, de woningbouw, de landschapsarchitectuur, de bouw en nog veel meer.
De toegang tot grondstoffen, het gebruik ervan in alle sectoren en het adagium “you make it, you take it” zijn voor CIRCULARITEIT belangrijke thema’s in de industrie, een getuigenis van Patrick De Saedeleir, Co-CEO en aandeelhouder, die vanuit het DNA van zijn bedrijf aan de basis ligt van de ondernemende visie.

 
PMC HOLDING – Mr. Didier Pierre
PMC Holding is een bedrijvengroep die geïntegreerde diensten aanbiedt
voor de duurzame ontwikkeling en het beheer van kantoorruimten die voortdurend in beweging zijn.
De principes van de kringloopeconomie zijn nauw verweven in een vernieuwend model van “Samen, Duurzaam, Ondernemen”dat Didier Pierre, CEO en aandeelhouder, ons met veel overtuiging zal laten kennismaken met het oog op maatschappelijke verandering.

Dit wordt gevolgd door een discussiepanel tussen de deelnemers en een cocktailreceptie.

________________________

Dit forum zal tweetalig zijn, in het Frans en Nederlands.

Deze zal fysisch doorgaan mits de geldende Covid regelingen in die maand.

Plaats

“Le Bouche à Oreille”
Felix Hapsstraat 11, 1040 Brussel
https://bao.be/en

Timing :

18u00 tot 22u00

Tarief :

90 € btw. excl. (108,90 € BTW inbegrepen)

Te betalen op IBAN rekening BE90 7320 2555 7632 van BCTE vzw.

Gratis voor de leden in volgorde van inschrijving en voor een eerste deelname.
50% korting voor WOB (Women on Board)- en BA (Be Angels)-leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*